Mentés

Hagyományos gyógyfürdőzési praktikák

1144
HOZZÁSZÓLÁS:

Az emberek már évezredekkel korábban is szerették kényeztetni magukat, odafigyeltek külső megjelenésükre, a bőrük ápoltságára, tisztaságára és egészségére. A gyógyfürdőzés egyike azon szépségápolási lehetőségeknek, melyek már az ókori világban is elterjedtek. Akkoriban ugyan még csupán a kiváltságosok élvezhették jótékony hatásait: Elég csak a tejben-vajban fürdő, az ókori világ legszebb asszonyának tartott Kleopátrára gondolnunk! (…) Azóta már kevésbé árnyaltabb a kép, hiszen egy hatásos gyógyfürdőt bárki, könnyen elkészíthet otthon is. A továbbiakban mellékelünk Önnek hagyományos gyógyfürdőzési praktikákat!

Tengeri alga fürdő: A tengeri algának feltehetően anyagcsere-gyorsító hatása van. Ugyanakkor méregtelenít, serkenti a vérkeringést, és segít lebontani a zsírraktárakat. A helyi vízvisszatartást is csökkenti, és feszesebbé teszi a bőrt. Tengeri alga-kivonat zacskós kiszerelésben kapható már nem csupán bioboltokban, hanem gyógyszertárakban és áruházakban is. Otthon egyszerűen elvégezhető a kezelés: Öntsünk a zacskóból a meleg fürdővízbe, és áztassuk magunkat 20 percig.

Iszap fürdő: Az iszap jótékony hatású tápanyagokat tartalmaz, amelyek a meleg fürdővízbe keverve felszívódnak a bőrön át. A sok ezer növényi alkotórészt – a már elhalt növényekből származó gyökerek, levelek, szárak, virágok, gyümölcsök és magvak – rengeteg kovaföldet, ként, vasat, gyantát és egyéb ásványi anyagokat tartalmaz. Ezekről úgy tartják, hogy segítenek a méreganyagok semlegesítésében mind a bőr felszínén, mind pedig a mélyebb rétegekben. Az iszapfürdő kimondottan javallott izomgyulladás, ízületi fájdalom és stressz vagy változó kori panaszok enyhítésére, ráadásul a legtöbb helyen az iszapot gyógyvízzel, nem sima vízzel keverik!

STO__878ab602_53492eeabe7227.25436070

Az iszapfürdő gyógyfürdők, szállodák népszerű kezelési módszere. A legtöbb helyen az iszapot gyógyvízzel, nem pedig sima vízzel keverik, tovább erősítve az iszap jótékony hatásait!

Sófürdő: A tengeri só ugyanolyan összetételű, mint a vérplazma – nátriumból, káliumból és klórból áll -, ezért tartják úgy, hogy a tengerben fürdőzés jót tesz a bőrnek.
Évekig tömegesen özönlöttek a turisták Izraelbe, hogy a Holt-tenger természetes sótartalmából fakadó gyógyerejében részesüljenek. A Holt-tenger különböző ásványi anyagokban is gazdag, amilyen például a kén, a bróm, a jód, a magnézium, a kálium, a kalcium és a nátrium…
… Manapság hasonló körülményeket otthonunkban is teremthetünk. Nem kell mást tennünk, mint tengeri sót vásárolnunk egy patikában vagy egy bioboltban. >>> Öntsük az egészet meleg fürdővízbe, és 20 percig nyújtózzunk el a kádban, a kihűlő vizet időnként melegítsük forróval. 20 perc után szálljunk ki a kádból, és szárítkozzunk meg (ne öblítsük le magunkat), majd a nap utolsó mozzanataként bújjunk az előmelegített ágyba.
Mivel lehet, hogy izzadni fogunk, ezért tartsunk egy pohár vizet az ágy mellett az elvesztett folyadék pótlására. Reggel zuhanyozzunk le, bőrünket pedig védjük hidratálókrémmel.

Ülőfürdő: Ügyeljünk arra, ha forró vízben ülünk, akkor a lábfürdőnk legyen hideg, és fordítva.
Bármilyen bizarrnak, vagy kegyetlennek is tűnik ez a kúra, rendkívül hasznos! A “váltott fürdőnek” élénkítő hatása van:

  • Az érintett testtájakat oxigénnel frissen telített vér árasztja el.
  • Tovaűzi a pangó folyadékot, felgyorsítva a méreganyagok távozását.
  • Természetgyógyász központok ajánlják nőgyógyászati panaszok, hólyaghurut és keringési zavarok kezelésére is.
  • A szervezet belső hőszabályozó mechanizmusának megzavarásával a váltott ülőfürdő az immunválaszt is erősíti.

Mentés

Hab -és tejfürdő: Amennyiben valamilyen habfürdőt használunk, mivel a legtöbb habfürdő a visszazsírozó és ápoló hatóanyagok mellett tisztító hatással is rendelkezik.
A fürdősók kapcsán ne feledjük, hogy ezek csak a vizet illatosítják. A fürdőolajok és a krémfürdők ezzel szemben maximálisan ápolnak. A habfürdők buborékhegyeiben anélkül is oldódik a kosz, hogy még más anyagot is kellene használni.
A habfürdők azonban a bőr 
zsír- és víztartalmát is oldják. Ez azt jelenti, hogy a habfürdő után minden esetben kenjük be bőrünket – még a zsíros bőrt is.
A tejfürdők bőrápoló 
anyagokat tartalmaznak, kellemesen simogatják a bőrt.

1144
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1493
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés